Wim's kever

Mei 2009

 

Zaterdag 9 mei

 

Vandaag de kever opgehaald bij Kaag kevers. De motor loopt nu weer een stuk beter! Ze hebben hem zo goed mogelijk afgesteld en hebben geen problemen kunnen vinden. Ook hebben ze de olie + filter vervangen. Er zijn wel twee dingen die ik mee kreeg:

 

1. Er moet zo snel mogelijk een externe oliekoeler op (dat gaat a.s. week gebeuren)

2. Er is door Kaag een boutje gevonden in het oliezeefje op het bout kopje staat "Knipping 5.6". Als iemand enig idee heeft waar deze vandaan komt hoor ik het graag!

 

De motor is nu een stuk droger aan de onderkant dus weinig olie lekkage. Deze week veel te doen, want zaterdag is de jubileumdag van de Keverclub Nederland.

 

 

Zaterdag 9 mei

 

Hij zit! De oliekoeler zit nu half boven de versnellingsbak, met een ventilator er op en een thermostaat-schakelaar er tussen zodat de ventilator aanslaat bij 80 graden. Er komt nog een controlelampje bij het dashboard zodat ik kan zien wanneer hij aanslaat. Ik sluit hem nog niet volledig met de olieslangen aan want ik wil deze week nog even mijn blok spoelen met "Oil system cleaner" zodat alles lekker schoon is. Daarna kan er voor de 3e keer nieuwe olie in binnen 4 weken tijd. En als het lukt probeer ik ook ook nog de heldere achterlichten en Angeleye koplampen te monteren. Ook moet de bijrijdersstoel en de achterbank er in. En als er dan nog tijd over is nog even wassen voor zaterdag voor de jubileum dag. Dus wie weet tot zaterdag!

 

 

 

Terug naar het overzichtt