Wim's kever

Maart 2009

 

Dinsdag 3 maart 2009

 

Gisteren naar Amersfoort geweest met Jeroen, naar de eerste Superbeetles meeting. Op de terug weg liet hij mij even merken dat ik nodig een andere motor moet hebben, want bij Utrecht zag ik alleen nog zijn achterlichten van mij af rijden. Dus maandag direct begonnen met het uitbouwen van de motor. Eerst alles los gemaakt (draadjes, leidingen, uitlaat, etc.).

 

Dinsdag de motor los gemaakt. Eigenlijk wilde ik donderdag middag met Jeroen hem er uit halen, maar ik kon weer niet wachten toen alles los was.. Dus heb ik heb hem er maar gelijk uit gehaald. Eerst naar achteren getrokken en toen langzaam laten zakken tot hij op 2 plankjes op de grond lag, toen de auto heel hoog op gekrikt met blokken en steunen tot dat de motor er onder door kon. Daarna kon ik de motor zo onder de auto uittrekken.

 

 

Donderdag 5 maart 2009

 

Donderdag middag en avond ben ik begonnen met het monteren van het nieuwe versnellingsbakrubber aan de voorkant van de versnellingsbak. En aan de achterkant heb ik de oude rubbers en de steun die aan de vork vast zit er vast afgehaald, want voor urethaan rubbers moet er een andere steun op. Ook heb ik nog een deel van de motor ruimte beplakt met isolatie. Na het eten heb ik de diagnosestekker incl. alle extra bedrading (netjes) uit de kabelboom verwijderd. Morgen met Jeroen naar Goes en zaterdag de motor omruilen in Zevenaar dan kan ik weer verder.

 

Zaterdag 7 maart 2009

 

Vandaag zijn we de oude 1600 in Zevenaar om wezen ruilen voor de 2 liter Porsche motor. Thuis direct direct de carburateurs en de koeling met dynamo er af gehaald. Er zat veel vuil onder de koelkap, de carburateurs zaten los en de pakking tussen het spruitstuk en de cilinderkop was stuk. Ik heb zondag alvast een begin gemaakt met het schoon maken van de cilinders (koelribben). Kijken of we hem er deze week in krijgen!

 

 

 

Dinsdag 10 maart 2009

 

Maandag het blok nog wat verder schoongemaakt met ontvetter. Vandaag 's avonds begonnen met het in bouwen van het blok, maar dat viel tegen! Ik kreeg hem er bijna in, maar net niet. De dynamo, uitlaat en poellie zaten in de weg. Alles er dus maar af gehaald (weet ik ook gelijk hoe het allemaal vast zit). Zelfs de aansluitingen voor de slangen voor de externe oliekoeler een slag moeten draaien. Maar toen na veel passen en meten en duwen en trekken en krikken, omhoog en om laag en... Ja hoor hij hangt er in! Morgen begin ik met alles er weer op te zetten.

 

 

Donderdag 12 maart 2009

 

Vanavond begonnen met het monteren van alle onderdelen. Eerst de dynamo, daarna de carburateurs en toen de koelkap. Dat ging dus niet.. Dus de carburateurs er weer af en toen kon de koelkap er wel op. Toen moest de dynamo weer los want die moet iets gedraaid worden om met de gaten van de koelkap uit te komen. Maar nu de koelkap er op zit kan ik niet zo makkelijk meer bij de moeren om de spruitstukken van de carburateurs vast te zetten.. Zo kom je er dus achter in welke volgorde je alles moet monteren. Tenslotte heb ik ook het opvangbakje van de carterontluchting en de spanningsregelaar op de achterwand geschroefd. Een hoop gedaan maar niet echt opgeschoten..

 

 

Zaterdag 14 maart 2009

 

Jeroen en Amy zijn gisteravond langs geweest, dus even niet veel gesleutelt, maar wel even een paar elektraschema's uitgeprint als hulp bij het aansluiten van de elektra in de motorruimte (bedankt Jeroen). Zaterdag ochtend eerst verder gegaan met het monteren van de benzineleidingen. 's Middags kwam Jeroen helpen en hebben we de benzinepomp + bedrading aangesloten. Ik had gisteren bij Paruzzi 4 draadeinden voor de uitlaatbevestiging besteld. Net toen we dachten "nu alleen de uitlaat monteren", hoorden we gerammel van de brievenbus, en ja hoor de envelop van Paruzzi met 4 draadeinden er in! Dus de uitlaat er op (wat nog niet mee viel) en de demper vast gezet aan de carrosserie. Het stuk pijp van de B.A.S. (Ahenendorp) uitlaat wat van de demper af helemaal rond loopt nog even niet gemonteerd.

 

Toen de kever met de kont buiten de garage geduwd (ivm de uitlaatgassen), het contact aan (de benzine pomp begon te tikken), paar keer pompen met het pedaal om benzine bij de carburateurs te krijgen, en proberen te starten. Het duurde even voordat hij aan wilde slaan, en hij loopt duidelijk nog niet goed, maar hij loopt wel!! Toch maar even snel een stukje proefrijden (WAUW!), wat een vermogen! Bekijk hier onder het filmpje (klik op HD om het filmpje in een hogere resolutie te bekijken!).

 

 

Benzinepomp Onderkant van 914 carter Onderkant van 914 carter
Porsche koeling Ahenendorp BAS uitlaat  

 

Woensdag 25 maart 2009

 

Ook al loopt de motor nog niet lekker, toch maar weer wat gedaan aan de binnenkant. Zaterdag ga ik de kever met Jeroen weg brengen naar CCB voor het nieuwe dak, daar zal ik ook vragen of de motor af willen stellen. Dus heb ik mijn energie maar aan de binnenkant gestoken, de hele binnen kant is nu bekleed op de kattenbak na. Die kan pas als het nieuwe dak er op zit (ivm het hemeltje, wat gedeeltelijk achter de bekleding komt). Na zaterdag zal het dus een paar weken stil zijn, als het goed is ben ik hem 2 weken kwijt. Dan kom ik terug met nieuws.

 

 

Zaterdag 28 maart 2009

 

Vandaag hebben we de kever in de stromende regen naar CCB gebracht. Hopelijk is de kever snel terug met een mooi nieuw (waterdicht) dak!

 

 

 

Terug naar het overzichtt