Oktober 2010

 

Maandag 18 oktober

 

In het verleden is deze kever heel goed en heel dik in de bodycoating gezet. Echt overal zit het. Zelfs de kachelpotten zijn zwart van de coating. Dus behalve naast wat bijwerken hier en daar zijn er geen plekken die rot zijn (of snel worden). Maar de buitenkant van de carrosserie is een ander verhaal. Deze is ooit erg slecht overgespoten in Meteor zilver. Op de meeste plekken zit de lak er nog redelijk op, maar hier en daar begon er toch roest door de lak te komen. De belangrijkste plekken zijn de dakgootjes, een plek op de bestuurdersdeur (is de verf afgesprongen) en onder de koplampen. Dus het werd tijd om hier wat aan te doen. Ik ben begonnen aan de bestuurderskant. Ik heb het dakgootje met een Dremel helemaal kaalgeslepen op het blanke metaal. Daarna heb ik er strijkkit (voor lasnaden) ingesmeerd en toen dik in de grondverf gezet. Eigenlijk vond ik het zo wel goed. Het hoefde niet mooi te worden, ik wilde alleen de roest stoppen. Maar we hadden nog een spuitbus hamerslag zilver staan. Dus uiteindelijk nog wat laagjes zilver er overheen gespoten.

 

Ondertussen heb ik ook de plek op de deur en de plekken onder de koplampen aangepakt. Gelukkig ben ik overal alleen maar oppervlakkige roest tegen gekomen en is er niks rot. Zelfs die nare plek onder de linker koplamp bleek niks ernstigs te zijn. Helaas is er wel wat lijn achtergebleven van het afplakplakband. Maar dat kan ik vast wel wegpoetsen als alles goed gedroogd is. Morgen verder met de bestuurderskant.
 

 

Dinsdag 19 oktober

 

Vandaag begonnen aan de bijrijderkant. Hier het zelfde recept herhaald: kaal maken, kit, grondverf, hamerslag zilver.. Hier was het dakgootje wel slechter dan aan de andere kant, maar wederom alleen oppervlakkige roest. Gister had ik de plek onder de linker koplamp wel heel strak afgeplakt, dus die heb ik vandaag nog wat bijgespoten. Het grappige is dat je geen kleurverschil ziet met de originele lak (terwijl het toch een hele andere kleur is). Ook had ik vandaag ander afplakplakband, wat stukken beter werkte.
 

 

 

Zaterdag 23 oktober

 

De bodem aan de bestuurderskant aan de binnenkant van de auto begon hier en daar ook roest te vertonen. Deze heb ik schoongemaakt en daarna in de PIC van Owatrol gezet. Voorheen gebruikte ik altijd RLS, maar dat mag niet meer verkocht worden. PIC is de opvolger zonder lood er in. Net als RLS kan het zo over de roest heen, is het erg dun waardoor het overal goed tussen loopt, stopt het de roest en droogt het erg langzaam..
 

 

 

Kijk ook eens op: www.Superbeetles.nl
 

 

Terug naar VWkever.com

Terug naar boven

Terug naar het overzicht