September / Oktober 2009

 

Zaterdag 26 september

 

Vanmorgen hebben we eerst de nieuwe 1303 van mn vader opgehaald. Daarna zijn we naar mn vaders werk gereden en heb ik mn kever boven de put gezet. Het was me opgevallen dat de Tectyl (of body-coating, of teer, of wat het ook mogen zijn), in de spatborden hier en daar los liet. Ik wilde dus graag weten of dat op meer plekken (onder de auto) het geval was.

 

Onder de auto was ik aangenaam verrast. De coating bleek bijna overal nog goed op de auto te zitten. Tevens blijkt onder de coating nog gewoon lak te zitten. Op een paar kleine plekje na, was er dus niets bijzonders te zien. Die plekjes heb ik helemaal schoon gekrabt, daarna in de Owatrol RLS gezet tegen de roest. Plekken waar er nog gewoon lak onder zat heb ik meteen weer ingespoten met body-coating. Helaas ook 1 minuscuul gaatje kunnen ontdekken. Dat plekje heb ik van binnen en buiten in de RLS gezet.

 

De RLS moet nu goed drogen, dan kan er volgende week body-coating overheen.

 

De meest slchte plek die ik heb kunnen vinden  

 

Zaterdag 3 oktober

 

Vandaag eerst even de auto een stuk opgekrikt en er onder gekropen zodat ik de plekken die ik vorige week in de RLS had gezet nog in kon spuiten met body-coating. Daarna mn linker voorwiel er afgehaald om eens in dat spatbord te kijken. Ook daar niets schokkends. In het (buiten)spatbord liet inderdaad wat Tectyl los. Daar zat het ook niet zo dik op als op de andere plekken op de auto. Er onder lijkt alleen een dun laagje grondverf te zitten, die niet overal voldoende beschermt tegen roest. Ik heb de plekken zonder tectyl schoongekrabt, in een goede laag grondverf gezet en daarna ingespoten met body-coating.

 

In het binnenspatbord zat een vervelendere plek. Het grootste gedeelte zit gewoon dik in de coating, maar 1 stuk was dunner en liet wat los. Toen ik dat schoon ging krabben kwam ik vliegroest tegen. Blijkbaar is hier een deel coating inclusief de onderliggende laklaag losgekomen. Daarna hebben ze er direct coating overheen gespoten en niet eerst lak.. Dus ook die plek helemaal schoongekrabt en "gedremeld" tot op het blanke metaal. Gelukkig alleen vliegroest, dus kon het mooi kaal krijgen met de staalborstel, schuurpapier en de Dremel. Daarna een goede grondlaag er opgedaan en tenslotte ingespoten met body-coating. Dat kan er voorlopig weer tegen. Nu nog de overige 3 spatborden/wielkasten, de treeplanken, dorpels en bodem aan de binnenkant van de auto..

 

Owatrol RLS aan de onderkant van de bodem Owatrol RLS aan de onderkant van de bodem Goed schoonkrabben
Goed schoonkrabben Verse laag bodycoating er overheen Verse laag bodycoating er overheen

 

Zaterdag 10 oktober

 

We zijn vanmorgen naar de Technische Tuning dag bij Kaagkevers geweest. Op de terugweg kwam de teller op de 7777KM te staan. Als ik de onderhoudsboekjes moet geloven, zal er 100.000 bij opgeteld moeten worden en is de totale kilometerstand nu dus 107777.

 

 

Maandag 19 oktober

 

Omdat ik wat last heb van een wat hobbelende auto als ik tussen de 75km/u en 85km/u rijd had ik een nieuw setje "rubbers" besteld voor de stabilisatorstang. Het zijn urethaan rubbers die een stuk stugger zijn en minder slijtagegevoelig. Vandaag heb ik de 2 rubbers aan de voorkant van de auto vast vervangen. De oude rubbers waren flink vervormd, dus dit zal zeker een verbetering opleveren.

 

Verder had ik maanden terug al een 2e hands 1303 blower gekocht. Nu het 's nachts af en toe weer vriest is het wel handig om ook bij stilstand wat lucht langs de voorruit te kunnen blazen. Dus heb ik de blower ingebouwd. Het mooie is dat de kever er al helemaal op voorbereid is! De montage beugels, de aansluiting voor de slang, het gaatje voor de bedrading, alles zit er al. Bijna plug-and-play dus.

 

Maar ondanks dat, koste het toch flink wat tijd. Eerst de blower even open gemaakt en schoongemaakt. Daarna het hele dashboard open, met draadjes puzzelen, etc. Toen bleek ook nog dat het schakelaartje (met 2 standen) niet gemonteerd kon worden.. Het lijkt er op dat er een stukje mist ofzo. Dus ben ik even creatief geweest en heb ik de blower aangesloten op de schakelaar van de achterruitverwarming. Die doet het toch niet. De blower kan nu maar in 1 stand (de snelste stand), maar als ik een keer een goede schakelaar heb, zal ik hem op de juiste manier aansluiten.

 

Tenslotte heb ik nog een extra brandblusser in de auto gelegd. Er zit al een 1 kg poederblusser in (achter de bestuurdersstoel in handbereik), maar nu heb ik ook nog een 2 liter schuimblusser onder de voorklep.

 

 

 

 

Kijk ook eens op: www.Superbeetles.nl
 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht