Februari 2009

 

Vrijdag 20 februari

 

Ik had pas al gezien dat een stukje benzineslang bij de tank er erg poreus uit zag. Dit is een heel klein stukje slang, van max 5cm lang. Er zit hier zo'n kort stukje slang omdat er een splitsing zit ivm de pomp van de Eberspacher standkachel. Ook kont ik nergens een brandstoffilter vinden tussen de leidingen.

 

Vandaag heb ik de Eberspacher pomp weg gehaald en een benzinefilter plus een nieuw stuk slang geplaatst onder de tank. Op de foto's kan je zien hoe slecht het oude stukje slang was. Ook kan je goed zien hoe goed alles tegen roest is behandeld. Zelfs de pomp (en het filtertje tussen de pomp en de standkachel) zit onder een dikke laag bodycoating.. Het pompje mag daarom een nachtje in een bakje wasbenzine!

 

Verder heb ik ook nog even de ruitenwisserbak opengehaald. Daar bleek een heel Zweeds bos in te liggen! Die heb ik dus goed leeg gehaald zodat het kan drogen. Ook heb ik een brandblussertje geplaatst. Deze zit vast aan de bijrijdersstoel. Zo zit hij uit het zicht, maar kan je er toch heel snel bij indien nodig.

 

Onderweg naar huis begon het na een rotonde ineens heel erg naar benzine te stinken. De motor bleef goed lopen, dus het was niet 1 van de benzineslangen die los was geschoten, maar het moest iets met de ontluchting zijn. Thuis aangekomen bleek dat de (nieuwe!) ontluchtingsslang bij de tankvulpijp was gescheurd.

 

De Eberspacher pomp De Eberspacher pomp Het slechte stukje benzineslang. Nieuwe benzineslang en benzinefilter. De Eberspacher pomp in een bakje wasbenzine RLS tegen roest. Een Zweeds bos in de ruitenwisserbak.
Een Zweeds bos in de ruitenwisserbak. Dit kwam uit de ruitenwisserbak. De ruitenwisserbak weer mooi leeg en schoon. Brandblusser Kapotte ontluchtingsslang Kapotte ontluchtingsslang

 

Zaterdag 21 februari

 

De ontluchtingsslang die gisteren was gescheurd heb ik een stukje ingekort en daarna opnieuw gemonteerd. Helaas hield de slang het wederom geen hele rit uit en was hij opnieuw over de lengte gescheurd.. Blijkmaar een maandagmorgen model. Het slangetje was nu echt te kort om nog iets mee te doen en helaas kon ik ook geen andere slang van die diameter vinden. Dus alles maar afdichten, maar waarmee?? De diameter is best groot namelijk. Na heel lang zoeken kwam ik er achter dat een bougie precies in het gat past! Dus op de eerste 2 foto's zie je het goed, 2 bougies in een ontluchtingsslang.. Ik heb overigens een mailtje naar de leverancier van de slang gestuurd en hoop dat dit onder de garantie valt.

 

Daarna opnieuw de ruitenwisserbak open gemaakt zodat hij verder kon drogen. Ook heb ik het afwaterpijpje leeg gemaakt. Aan het einde van de dag heb ik de bak weer dicht gemaakt, zo heeft hij goed kunnen drogen.

 

Het enige stukje benzineslang wat nu nog oud was heb ik ook vervangen. Dit is het stukje slang achter boven de versnellingsbak naar de motor toe. Het zag er nog niet slecht uit, maar het was een kleine moeite om hem te vervangen. En je wil er toch niet aan denken wat er gebeurt als de slang daar kapot gaat (vlakbij de hete kachelpotten!).

 

Verder heb ik nog even achter de zijpanelen (naast de achterbank) gekeken of alles er daar nog goed uit zag. Zoals je op de foto's kan zien is ook daar alles goed tegen roest behandeld en is er dan ook nog geen plekje roest te vinden!

 

Vandaag ben ik er ook achter gekomen dat ik een hoedenplank heb! Hij hing naar beneden tegen de achterkant van de bank, dus hij was me nog niet opgevallen. Trouwens grappig dat je met de bank plat een grote vlakke "laadvloer" kan maken. Alleen jammer dat je geen achterklep hebt om er ook grote spullen in te krijgen.. :-) Ik snap alleen nog niet waar dat haakje op de laatste foto voor is.

 

Bougie + ontluchtingsslang = perfecte afdichting.. Bougie + ontluchtingsslang = perfecte afdichting.. Weer helemaal droog en schoon. Nieuwe benzineslang.
Achter de zijpanelen geen roest te zien! Achter de zijpanelen geen roest te zien! Grote vlakke laadvloer in een.. kever! Waar is dit eigenlijk voor?

 

Maandag 23 februari

 

Vandaag een berichtje van de leverancier ontvangen dat ze kosteloos een nieuwe ontluchtingsslang op de post hebben gedaan. Goede service dus!

 

 

Kijk ook eens op: www.Superbeetles.nl
 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht