September 2008

 

Vrijdag 26 september

Vandaag terug gekomen van vakantie. In de mailbox stond een goed bericht van Paul van VW Import. De kever heeft namelijk APK en een kenteken en staat klaar om opgehaald te worden. Omdat we vandaag nog zat te doen hebben zo net na de vakantie, gaan we morgen even de kever ophalen. Zojuist ook even de verzekering gebeld, en voor 8,70 per maand (lang leven de oldtimerverzekering) is hij verzekerd.

 

Zaterdag 27 september

Eindelijk was het zover! Vanmorgen naar VW Import gereden. De kever was zonder problemen door de APK gekomen en op kenteken gezet. Het kenteken is AM-64-52. De auto is nu tot september 2010 gekeurd. Nadat we de auto over hadden geschreven naar huis gereden. Helaas op de A12 net voor de afslag Woerden begon de motor ineens heel erg in te houden. Ik herkende het vrijwel meteen: Geen benzine! Meteen keek ik op de meter, en die stond nog ruim voor het rood. Snel de vluchtstrook opgestuurd omdat ik de afrit Woerden niet meer kon halen. Natuurlijk nog helemaal niks van gereedschap bij me, dus snel Amy gebeld die een stuk voor me reed (en ondertussen al bijna thuis was). Zij is snel in Lopik de sleepkabel gaan halen (die nog in mn andere kever lag..) en naar mij toe gereden.

 

Terwijl ik stond te wachten stopte er een mooie blauwe 1303 cabrio. De man die uistapte stelde zich voor als Fred en bleek onderweg te zijn naar de Najaarsrit van de Volkswagen Cabrioletclub Nederland. Gelukkig had hij wel gereedschap bij zich en heeft hij even de benzineleiding in de motorruimte losgehaald (van de tank naar de pomp). Daar kwam al geen benzine meer uit. Daarna nog even de leiding los van de pomp naar de carburateur en even de motor gestart, maar ook daar kwam geen benzine meer uit. Het was dus duidelijk dat er van de tank naar de pomp geen benzine stroomde. Dat was al een hele opluchting, want tussen de tank en de pomp zitten geen ingewikkelde of dure onderdelen.. Maar op dat moment kon Fred me niet verder helpen, dus die is weer verder gereden naar het Noord/Oosten des lands.

 

 

Vlak daarna arriveerde Amy met haar Twingo. Zij heeft me naar Lopik gesleept (we konden meteen de afrit af en verder binnendoor). Omdat we andere afspraken hadden, de auto even laten staan en aan het eind vd middag er een jerrycan benzine ingegooid. Starten... gas geven... langer starten... meer gas geven... pruttel... VROEM! Ja hoor hij liep weer.. Daarna meteen naar het tankstation gereden en de tank vol gegooid. Daarna nog een paar kilometers naar huis toe en geen problemen meer gehad. Blijkbaar is de vlotter in de tank niet zo vlot meer en werkt het laatste (en belangrijkste) stukje niet meer. Binnenkort nog wel een keer zoeken waar het benzine filtertje zit en die even vervangen door een schone. Grote kans dat daar nu wat prut in zit uit de tank.

 

Vanmiddag ook maar meteen wat klein gereedschap in de kever gelegd wat ik de komende tijd nog verder uit zal breiden met wat reserve onderdelen. Morgen ga ik ook een ANWB abonnement aanvragen... Dat geeft toch een wat geruster gevoel.

 

Maandag 29 september

 

Vandaag had de kever zijn eerste woon-werk ritjes in Nederland. Vanmorgen winterjas aan en rijden maar. De verwarming werd gelukkig snel warm en maakte de voorruit snel vochtvrij. Ik merkte wel dat de achterruitverwarming niets deed, dus daar moet ik nog even naar kijken. Mogelijk een zekering ofzo.. De kever heeft de ritjes goed volbracht. Wel zit ik constant op de benzinemeter te letten. Zo gouw die onder de "half" komt ga ik maar weer tanken, want daaronder is hij blijkbaar niet te vertrouwen.. Ik heb overigens wel een jerrycan met benzine onder de kofferklep gezet.. :-)

 

 

 

Kijk ook eens op:


 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht