September 2003

 

Maandag 1 september

 

Vandaag heb ik de oude carrosserie verkocht. Er kwam iemand langs uit het noorden, die hem voor de vraagprijs zo mee wilde nemen. Hopelijk komt de carrosserie goed terecht en wordt het ooit een hele mooie kever kabrio!

 

Zaterdag 6 september

 

Gisteren belde VolksRepairs op of ik zaterdag even de auto kwam halen! Zo snel had ik het niet verwacht. Dus vandaag zijn we naar VR gereden en daar stond een knal oranje kever te glimmen. Hij is echt heel strak gespoten in een mooie kleur oranje. Zie hier onder de eerste foto's en een filmpje.

restauratie_188.jpg (59575 bytes) restauratie_189.jpg (60818 bytes) kort filmpje

1,31MB

   
         
restauratie_190.jpg (94356 bytes) restauratie_191.jpg (60769 bytes) restauratie_192.jpg (54520 bytes) restauratie_193.jpg (54974 bytes) restauratie_194.jpg (16061 bytes)

 

Maandag 8 september

 

Vandaag hebben we de spatborden en de deuren van de auto gehaald zodat die niet kunnen beschadigen. Deze worden op een veilige plek opgeborgen. Verder zijn we begonnen met de remleidingen weer aan te sluiten. Ook hebben we alle mogelijk hollingen ingespoten met tectyl zodat dat allemaal goed beschermd is. En de kabelboom heb ik proberen te ontwarren.

restauratie_195.jpg (70820 bytes) restauratie_196.jpg (64245 bytes) restauratie_197.jpg (70370 bytes)
Dit moet er ook in! Spatborden en deuren er af.

 

Dinsdag 9 september

 

Vandaag hebben we de remleidingen goed aangesloten en ontlucht. Ook hebben we naar de kabelboom gekeken en naar de voorwiel ophanging.

 

Woensdag 10 september

 

Vandaag zijn we weer met de kabelboom bezig geweest en met de benzinepomp en de stuurinrichting.

 

Zondag 14 september

 

Vandaag zijn we op VW Euro 2003 geweest. Zie de evenementen pagina's voor de foto's en filmpjes!

 

Maandag 15 september

 

Vanavond hebben we de benzinepomp gemonteerd. Ook hebben we geprobeerd om de chassis/carrosserie bouten die achter de achterwielen te vinden zijn te monteren. Dit lukt nog niet omdat de gaten niet goed boven elkaar zitten. Verder zijn we weer bezig geweest met de kabelboom. Het gedeelte van de hoofdremcilinder naar boven naar de kofferbak zit er al in.

 

Dinsdag 16 september

 

Vandaag zijn we al een stuk opgeschoten met de kabelboom. Het gedeelte wat voor in de kofferruimte hoort zit er al in. Dat gedeelte is ook al aangepast zodat het stadslicht bij de koplampen uitkomt en niet meer bij de richtingaanwijzers. Ook zitten de draadjes voor de binnenverlichting er al in.

 

Woensdag 17 september

 

We schieten al een heel stuk op met de bedrading. We hebben nu de bedrading die van de motorruimte naar het dashboard loop aangelegd. We hebben onnodige draden van de oude injectie er uit gehaald en ook meteen 3 nieuwe draaden mee getrokken voor doe olietemperatuur, oliedruk en de toerenteller. Verder hebben we meteen speakerkabels naar achteren getrokken vanaf het dashboard. Helaas ben ik ook erg lang bezig geweest met het zoeken naar een bakje met nog missende onderdelen voor de elecronica en het dashboard, maar gelukkig heb ik die gevonden!

restauratie_198.jpg (77756 bytes) restauratie_199.jpg (67306 bytes) restauratie_200.jpg (63190 bytes) restauratie_201.jpg (51040 bytes) restauratie_202.jpg (48124 bytes)
Bedrading van achter naar voor. Bedrading voor oud (bijna)nieuw

 

Maandag 22 september

 

Vandaag zijn we alleen met de electronica bezig geweest. Het is vooral heel veel zoeken en af en toe ook echt iets aanlsluiten! Maar beetje bij beetje komen alle draden en stekkertjes weer op zijn plek.

 

Dinsdag 23 en woensdag 24 september

 

Stekkers, draden, draden, draden en stekkers! We zijn weer druk geweest met de electronica!

 

Maandag 29 september

 

Nu alle kabels in de auto liggen moeten ze aangsloten worden op het zekeringenkastje. Vandaag heb ik een groot gedeelte aangepast. Mn vader is bezig geweest met de stuurinrichting.

 

Dinsdag 30 september

 

Ik heb alle kabels aangesloten en we zijn begonnen met het testen daarvan. We hebben stadslicht, dimlicht, richting aanwijzers, allarm licht en achterlicht getest. En het werkt nog ook!

Terug naar boven Terug naar het overzicht