Oktober 2003

 

Woensdag 1 oktober

 

Vandaag hebben we de remlichten werkend gemaakt. Bij het testen bleek namelijk dat er constant stroom op de bedrading bleef staan. Na het wat beter bestuderen van tekeningen en de aansluitingen bleek het dat we kabeltjes om hadden gewisseld. Ook hebben we het binnenlichtje nu werkend. Dat is eigenlijk een heel simpel systeem, maar je moet het even door hebben. Ik heb ook de ruitenwisser schakelaar (aan de stuurkolom) uit elkaar gehaald, want deze kon ik niet meer in een stand zetten. Het blijkt dat er een kogeltje uit is.

restauratie_203.jpg (70082 bytes) restauratie_204.jpg (80186 bytes)
Het lijkt een zooi, maar het werkt goed!

 

Maandag 6 oktober

 

Ik heb vandaag het motorblok weer opgebouwd, die hadden we uit elkaar gehaald omdat er Duitse cilinderbeplating op moest. (Er zat nog Amerikaanse op) Mn vader is vooral bezig geweest met de stuurstang, het lijkt er op dat we nog een busje missen. Ook is hij begonnen aan het dashboard.

 

Dinsdag 21 oktober

 

Mn vader heeft vorige week de metale lijst voor het dashboard zwart gespoten. Deze heeft hij vandaag aan het nieuwe dashboard gemonteerd. Verder hebben we al wat andere onderdelen aan het dashboard gemonteerd. Omdat mn eigen ruitenwisserschakelaar  een aantal onderdelen mist hebben we geprobeerd om de ruitenwisser/richtingaanwijzer-schakelaars van een 1302 te monteren, maar dat past niet. Nu moeten we dus proberen om die 2 te combineren. 

 

Woensdag 22 oktober

 

We hebben vanavond de raammechanismes goed gangbaar gemaakt. Anders als bij een dichte kever heb ik 4 mechanismes. De achterste hebben we ook al gemonteerd. Verder hebben we de ruiten uit de rubbers gehaald.

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht