November 2009

 

Zaterdag 7 november

 

Ik heb al tijden problemen met de startmotor van de oranje cabrio. De startmotor bleek vaak "plakken". Het enige wat de startmotor dan nog deed was "klik" en verder niets. Pas als ik er met een hard voorwerp tegenaan sloeg wilde hij weer rond draaien. Eerst gebeurde dit vooral na een lange rit waarbij alles goed warm was geworden. Maar de laatste tijd deed hij het na bijna elke rit niet meer. Deze startmotor is al een gereviseerd exemplaar, dus nu maar eens een splinternieuwe Bosch starter gekocht.

 

Het vervangen van de startmotor is geen moeilijke klus, maar ik ben er toch flink wat uurtjes mee bezig geweest. Het begon al met 1 van de bouten/moeren van de startmotor. Die moet je in de motorruimte losmaken. Je moet met je arm tussen de firewall en het koelhuis in om er bij te kunnen.

 

Bij Paruzzi gaven ze aan dat je bij het vervangen van de startmotor ook altijd de koperen bus moet vervangen die in de versnellingsbak zit (waar de as van de startmotor in draait). Dat was echt een rotwerk. Die bus zat strak in de versnellingsbak en was geen beweging in te krijgen. Uiteindelijk heb ik een bout gevonden die ik precies in de bus kon draaien. Daarna kon ik de bout inclusief de bus er uit trekken. Gelukkig lukte dit, want de bout sloopte de bus flink. Daarna kon ik de nieuwe bus er intikken en de startmotor weer monteren.

 

De startmotor natuurlijk nog even getest en hij doet het goed. Nu alleen afwachten of hij het ook blijft doen na een lange rit..

 

De oude startmotor is overigens te koop teab!

 

Oude startmotor Oude startmotor Oude en nieuwe startmotor Oude en nieuwe startmotor
Busje in versnellingsbak Busje uit versnellingsbak Nieuwe startmotor De oude startmotor is te koop teab.

 

 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht

 

Klik hier voor het eerste Nederlandstalige VW 1302 en 1303 register!