www.VWkever.com
Mei 2011

 

 

Maandag 23 mei

 

Vrijdag de 20e had ik ineens een mailtje in mn mailbox van ene Henno van Car Casting Holland. In deze mail vroeg hij me of mijn oranje kever gebruikt kon worden voor een photoshoot voor de New York Times.. Ik maar eens een mailtje terug gestuurd met de vraag om meer details. Na een aantal mails en telefoontjes kreeg ik beetje bij beetje meer informatie. Vandaag had ik alle details op een rijtje:

 

- Het gaat om een photoshoot van een internationaal bekend Nederlands model.

- Woensdag 25 mei om 8:45u aanwezig zijn bij het Lloyd Hotel in Amsterdam.

- Daarvandaan gaan we rijden naar Mierlo.

- De fotograaf en het model zullen de hele rit bij me in de auto zitten.

- Er zal zo nu en dan een afslag genomen worden voor wat foto's.

 

Na wat geGoogle, kwam ik er al snel achter dat het model Lara Stone zou moeten zijn.

 

Woensdag 25 mei - Photoshoot New York Times

 

Vanmorgen stond ik om 8:45u voor het Lloyd hotel in het zonnige Amsterdam. Ik werd daar voor de deur al opgevangen. Al snel kwamen de producer (Abel Roskam) en Henno van Car Casting Holland ook naar buiten. Na een poosje kwamen er steeds meer mensen naar buiten, fotograaf (Angelo Pennetta), assistent, model (Lara Stone), fashion editor (Sara Moonves) producer uit Amerika, assistent, hair stylist (Christiaan Houtenbos), assistent, etc..

 

Uiteindelijk gingen we op weg naar Mierlo, de plaats waar Lara opgegroeid is. Ik ging achter het stuur van mn kever, Lara op de achterbank en de fotograaf op de bijrijdersstoel. Daar achteraan reden nog een busje en een volgauto. We zijn voornamelijk over de snelweg gereden, maar bij Vianen ben ik een stukje binnendoor gegaan. De fotograaf vond het fantastisch om over de dijk daar te rijden en heeft volgens mij wat mooie rolling shots gemaakt. Helaas zijn die niet gebruikt in het artikel. Bij Everdingen gingen we de snelweg weer op tot voorbij Eindhoven. Daar zijn we de snelweg afgegaan naar Mierlo toe.

 

Bij het "Welkom in Mierlo" bord zijn we voor het eerst gestopt voor wat foto's. Terwijl we daar stonden sloot een 4e auto aan, dat was een Amerikaanse journaliste (Lynn Yaeger) die door een privéchauffeur werd rondgereden. Na wat foto's zijn we door gereden naar het ouderlijk huis van Lara. Daar kwam de 5e auto er bij, een cateringbus. Ook hier werden weer foto's gemaakt. Vooral van Lara met haar ouders in en om het huis. Ook werd het eten en drinken neergezet. Na wat foto's vertrokken we richting een pannenkoekenhuis. Daar kwamen Lara en haar ouders vroeger vaak. Doordat Lara's ouders in een eigen auto mee reden was de colonne gegroeid tot 6 auto's.

 

Toen we door Mierlo reden en ergens in het centrum een molen tegen kwamen, vroeg de fotograaf of we konden stoppen. Alle auto's/bussen werden aan de kant gezet en mn kever plaatste ik voor de molen. Ook hier werden weer flink wat mooie foto's gemaakt. Onder andere de foto die in het artikel is gebruikt. Daarna stapte we met z'n alle weer in de auto's en reden we naar het pannenkoekenhuis. Daar hebben we met de hele groep (ik dacht totaal zo'n 16 mensen) pannenkoeken gegeten en natuurlijk zijn er opnieuw foto's gemaakt. Na deze late lunch / vroeg diner ben ik weer vertrokken richting Utrecht, terwijl de rest van de ploeg nog tot in de avond door moest.

 

Het was een soms wat vreemde, maar wel erg leuke dag. Het was erg mooi om te zien hoeveel mensen er nodig zijn om wat foto's te maken. Iemand voor de kleding, iemand voor het haar, iemand voor de fotorolletjes, iemand voor de foto's, iemand voor het eten, iemand voor... etc.. Hieronder kan je de foto's zien die ik gemaakt heb deze dag en een hele boel links met meer info en naar het artikel.

 

Update: 26-09-2011 - Regelmatig Googelde ik om te zien of er al wat gepubliceerd was. Nu kreeg ik eindelijk allemaal links te zien met zowaar een foto met mijn kever en Lara Stone. Ik heb de tekst hierboven en de foto's geüpdate. Nu nog wachten of ik ook een papieren versie van het artikel toegestuurd krijg..

 

- Het complete magazine inclusief het artikel is te lezen op de website van de NYT (klik)

- Een deel van het artikel is terug te vinden op de website van de NYT (klik)

- Een paar outtakes van die dag vind je op de website van de fotograaf (klik)

 

Hieronder staan alle foto's die ik deze dag zelf heb gemaakt. De laatste 2 foto's zijn door de fotograaf Angelo Pennetta gemaakt!

 

Onderweg naar Amsterdam Aangekomen bij het Hilton hotel in Amsterdam Wachten op Lara Stone en de rest van de crew Wachten op Lara Stone en de rest van de crew Aangekomen in Mierlo, de woonplaats van Lara Stone
Fotos maken bij het Welkom in Mierlo bord Een deel van de crew Fotos maken bij het Welkom in Mierlo bord Fotos maken bij het Welkom in Mierlo bord Voor de deur bij de ouders van Lara Stone
Vlnr: Vader Lara, Lynn Yaeger, Sara Moonves, Angelo Pennetta en nog iemand van de NYT De cateringstuck, volgbus en mijn kever Een paar Polaroid fotos van de fotograaf Bij de molen in Mierlo werd de uiteindelijke foto voor de NYT gamaakt. Links op het bankje zit de moeder van Lara Stone. Bij de molen in Mierlo werd de uiteindelijke foto voor de NYT gamaakt
Fotograaf, hair stylist, assistent van fotograaf en journaliste Sara Moonves, Lara Stone en Christiaan Houtenbos Hier werd de uiteindelijke foto voor de NYT gemaakt, met de ouders van Lara op het bankje. Hier werd de uiteindelijke foto voor de NYT gemaakt, met de ouders van Lara op het bankje. Slechts een deel van de complete crew!
Nog meer foto's maken voor de molen in Mierlo Lara stone in mij kever Een deel van de crew kijkt hoe Lara Stone op de foto wordt gezet. Deze foto's met Lara in de kever hebben het niet gehaald tot het magazine. Deze foto's met Lara in de kever hebben het niet gehaald tot het magazine.
     

 

Voor mensen die Lara Stone niet kennen, een paar links:

- Wiki over Lara Stone

- Lara Stone in het nieuws

- Best betaalde modellen ter wereld van 2011

- Calvin Klein video

- Meer video's van Lara Stone

 

Overige websites met foto's uit het artikel:

- Fashioneditorials.com

- Touchpuppet.com

- Fuckyeahlarastone

- Zac-fashion.com

- Stylefrizz.com

 

 

HOME

Terug naar boven

Terug naar het overzicht