Mei 2009

 

Vrijdag 1 mei

Vandaag ben ik opnieuw bezig geweest met de remmen van de grijze 72er. Ondertussen heeft mn vader de Hurst Line Lock gemonteerd en aangesloten op de oranje 74er. Ik had al eerder de elektra geinstalleerd, dus alleen het mchanische deel (het apparaat zelf en de remleidingen) moesten nog aangesloten worden. Daarna is hij ook aan de gang gegaan met de nieuwe motorbeplating. Ik had bij Paruzzi een nieuwe achterplaat besteld en al gespoten, maar deze wilde niet goed passen. Maar na een aantal aanpassingen is het toch gelukt. Nu zit er dus een motorplaat in zonder gaten (die in de originele wel zaten). Dit ziet er een stuk beter uit en zorgt er nog beter voor dat de warmte van de uitlaat niet de motorruimte in komt. Achteraf hebben we de Line Lock natuurlijk nog even getest en hij doet het goed!

 

Plaatsen van Hurst Line Lock Voorwiel er af Hurst Line Lock Hurst Line Lock gemonteerd  
Oude motorplaat Oude plaat er uit Nieuwe motorplaat er in Nieuwe motorplaat er in Nieuwe doppen in het koelhuis.

 

Maandag 4 mei

Omdat ik a.s. zaterdag naar de Taxatiedag in Veenendaal ga (van de VW Cabrio Club) heb ik de auto vandaag maar eens goed gewassen. Echt vies was hij eigenlijk niet, maar er zijn altijd nog wel wat dode vliegjes van de neus af te halen en was stof uit het interieur op te zuigen. Daarna nog even een paar foto's gemaakt en direct de kever weer in de garage gezet. Daar blijft hij tot zaterdag staan.

 

Volkswagen kever 1303 in garage Twee kevers 1303 op straat
Fuel injection 1303

 

Zaterdag 9 mei

Vandaag zijn we (nadat we de rode kever bij Kaag op hadden gehaald) met de oranje kever naar de taxatiedag in Veenendaal geweest (van de VW Cabrio Club). De taxateur was erg positief over de auto (veel complimenten) en het lijkt er ook op dat de taxatiewaarde flink omhoog gaat (binnen 10 werkdagen krijg ik het rapport). Ik heb nog snel een paar foto's gemaakt, die je hier onder vind.

 

 

Zaterdag 30 mei

Vandaag druk aan het sleutelen geweest. Er zaten wat slechte slangenklemmen op een paar olieleidingen, waardoor ze lekte. Deze klemmen trokken de buitenlaag van de slangen kapot waardoor ze porreus werden. Ik heb de leidingen daar wat ingekort en betere klemmen geplaatst.

 

Na het sleutelen de auto laten zakken en naar buiten gereden om nog even een kort proefritje te maken om te zien of de klemmen allemaal goed zaten. Ik reed net de wijk uit, met een gangetje van 20 of 30 km/u op een hobbelweg met klinkers, toen ik een bonkend geluid hoorde. Voordat ik ook maar iets kon doen het gevoel dat de auto omhoog knalde en weer naar beneden.. Ik dacht meteen dat mn uitlaat ofzo er onderuit viel (waarom ik dat dacht weet ik niet, want daar had ik helemaal niet aangezeten)..

 

Toen ik uit was gestapt zag ik het.. Mn linker achter wiel lag achter de auto! En alle 4 de wielbouten lagen er vlak bij, ze waren er alle 4 vrijwel tegelijk uitgesprongen.. Blijkbaar had ik de bouten alleen met de hand er in gedraaid. Normaal draai ik ze er met de hand in, dan draai ik ze zo vast mogelijk met de sleutel, dan laat ik de auto zakken en dan draai ik ze helemaal vast. Nu zaten ze dus alleen handvast (bijna los) er in.

 

Snel onder de auto gekeken en zo te zien leunde de hele auto op de onderkant van de draagarm en hing alles verder nog vrij van de grond (misschien dat de remtrommel ook op de grond lag, maar daar heb ik niet goed op gelet). Gelukkig had ik wel de krik en de wielsleutel in de auto liggen, dus heb ik hem daar midden op straat opgekrikt en het wiel er (goed) opgezet.

 

Daarna was de lol van de proefrit er wel af, dus ben ik maar weer terug gereden en daarna de schade wat beter bekeken. Het spatbord linksachter is zo te zien total-loss. Verder is dus de draagarm hard geraakt (lijkt op alleen cosmetische schade), de uitlaat heeft wat krasjes, en mogelijk is mn trommel nog beschadigd (heb ik dus niet goed naar gekeken). Mn band, wiel en wielbouten lijken helemaal goed te zijn.

 

Dus dat was een kort en duur (voor de verzekering) proefritje.. Ik heb de verzekering  vanavond meteen gebeld. Gelukkig is de auto all-risk verzekerd en mag ik ook zelf een garage uitkiezen. Dus a.s. week maar eens opzoek naar een garage en de schade laten taxeren.. Hopelijk is de draagarm nog helemaal goed, maar dat moeten ze bij de garage maar bekijken..

 

Schade aan kever Schade aan kever Schade aan kever Schade aan kever Schade aan kever Schade aan kever
Schade aan kever Schade aan uitlaat Schade aan draagarm Schade aan kever  

 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht

 

Klik hier voor het eerste Nederlandstalige VW 1302 en 1303 register!