Mei 2003

 

Donderdag 1 mei

 

Vandaag heb ik mijn benzinetank verkocht. Dit was namelijk een tank met een aan en een terugvoer leiding. Op internet zag ik een advertentie van iemand die opzoek was naar zo'n tank. Doordat ik nu deze tank verkocht heb kan ik voor niet al te veel geld een nieuwe "normale" tank kopen.

 

Vrijdag 2 mei

 

Vanavond zijn we naar VolksRepairs geweest. Daar heb ik advies gekregen over de mogelijkheden die er zijn om de body te restaureren. De eerste optie is de schade delen er uit halen en opnieuw in te lassen. De andere optie is een andere body kopen zonder schade en roest! Ik heb nog even de tijd om er over na te denken. Later meer hier over.

 

Zondag 4 mei

 

Vandaag ben ik naar Full Speed (www.full-speed.nl) geweest in het Autotron in Rosmalen. Dat was een zeer geslaagd evenement met heel veel mooi getunde auto's! Wat opviel was dat er weinig oranje auto's waren! Ik denk dat ik mn kever toch ook weer oranje wil hebben.

 

Dinsdag 6 mei

 

Afgelopen weekend heeft mn vader aan 1 kant de ankerplaat al gemonteerd. Vanavond hebben we de versnellingsbak geplaatst en de olieleidingen verbogen. Zoals je kunt zien is de versnellingsbak met een stevigere steun en stuggere urethaan rubbers gemonteerd.

restauratie_136.jpg (83883 bytes) restauratie_137.jpg (95732 bytes) restauratie_138.jpg (74292 bytes) restauratie_139.jpg (69176 bytes)
  Versnellingsbak er weer op. Ankerplaat

 

Woensdag 7 mei

 

Vandaag hebben we de schakelstang gemonteerd. Dat was nog een lastig werkje omdat er nu 2 olieleidingen door de tunnel lopen en er een plastic bus om de stang moest. Ook hebben we de aandrijfassen gemonteerd en de linker schokbreker. In de (2e hands) spindels van de schijfremmen hebben we nieuwe tapeinden gemaakt voor de ankerplaten.

 

Donderdag 8 mei

 

Vandaag hebben we de spindels schoongemaakt en in de grondverf gespoten. Verder hebben we de handremkabels, koppelingskabel en de achterste kachelkabels gemonteerd. Links achter hebben we nu ook de ankerplaat gemonteerd. Ook hebben we de olieleidingen zo om de versnellingsbak heen gebogen dat we er geen last van hebben en dat ze niks raken.

restauratie_140.jpg (72562 bytes) restauratie_141.jpg (64241 bytes)
Langzaam, maar zeker....... 

 

Zaterdag 10 mei

 

Vandaag heb ik een 2e hands kabelboom en een dashboardkastje gekocht. De kabelboom ziet er erg compleet uit, ook het kastje is compleet met hendel en kabel voor de kofferklep.

 

Dinsdag 13 mei

 

Vanavond hebben we de spindels zwart gespoten. Ook hebben we een aantal boutjes en moertjes die al gemonteerd zijn zwart geschilderd. Ook ben ik begonnen aan de opbouw van de trommelrem rechts achter.

 

Donderdag 15 mei

 

Vanavond heb ik niet veel gedaan. Ik heb de versnellingsbakhendel zwart gemaakt. Verder heb ik de rechter achtertrommel iets verder opgebouwd. Ook heb ik de startmotor voor een groot gedeelte kaal gemaakt zodat ik die ook een kleurtje kan geven.

 

Maandag 26 mei

 

Vandaag hebben we vooral veel kleine onderdelen schoon en roestvrij gemaakt en zwart geschilderd. Ook hebben we gekeken hoe de voorwiel ophanging ook al weer in elkaar moet en wij hebben de draagarmen voor gemonteerd. De handremhendel hebben we ook al gemonteerd.

restauratie_143.jpg (102654 bytes) restauratie_146.jpg (111839 bytes)
Handrem Draagarmen

 

Dinsdag 27 mei

 

Vanavond hebben we vooral weer veel onderdelen schoon en zwart gemaakt. Vooral veel kleine onderdelen, maar ook de aandrijfassen. Verder hebben we de schakelstang met de kruiskoppeling gemonteerd aan de versnellingsbak en hebben we nog aan de linker achtertrommel gewerkt.

restauratie_142.jpg (110938 bytes) restauratie_144.jpg (105562 bytes) restauratie_145.jpg (126583 bytes) Voorbeeld01.jpg (26751 bytes)
  schakelstang Aandrijfassen gaat 'ie zo worden!?

 

Woensdag 28 mei

 

Vandaag heb ik de offertes binnen gekregen van Volksrepairs voor de restauratie van mn eigen body en voor de restauratie van een door hun geleverde body. Het prijsverschil is zo groot dat ik kies voor de andere body. Dat is een 1303 cabrio body uit 1974 met weinig werk. Dit betekend ook dat ik een body over heb! Deze staat nu te koop. Natuurlijk hebben we vanavond ook nog gesleuteld. We hebben de trommels volledig opgebouwd en zijn al begonnen aan de remleidingen.

restauratie_147.jpg (67260 bytes) restauratie_148.jpg (63222 bytes)
Zo goed als nieuw!

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht