Maart 2009

 

Maart

Eind februari vond ik ineens onderstaand mailtje in mn postbus:

 

Hi Jeroen,
This is Sylvia, I did receive your letter long ago and misplaced it. I apologize. I just googled my name and found the picture of the the orange convertible. It was my first car and I loved it. How did you get a hold of it? I bought it used from a man in Los Angeles. All of my girlfriends had convertible bugs at the time. We had lots of fun. I'm sorry to hear that no one was home when you went to the house on Barnwall. My parents had moved to Arizona a year earlier.
I'm sorry it's taken so long to get in touch. I'm interested in hearing all about the car.
Best Regards,
Sylvia
 

Ik ben echt al jaren bezig om de vorige eigenaar van mn kever te achterhalen. Doordat ik een oud registratiebewijs in de auto had gevonden, kon ik in ieder geval een naam en oud adres achterhalen. Ik heb meerdere brieven gestuurd en op verschillende fora berichten achter gelaten. En doordat Sylvia toevallig een keer haar eigen naam googlede kwam ze op een forum terecht en heeft ze contact opgenomen! Helaas weet Sylvia zich niet zoveel meer te herinneren van de auto, maar alle informatie die ik weet te achterhalen zal ik hier op VWkever.com zetten.

 

Donderdag 5 maart

Vandaag heb ik de kever voorbereid voor morgen.. Ik heb de banden op spanning gebracht en de olie ververst. Tevens heb ik de tank vol gegooid met BP Ultimate (98). Helemaal klaar voor morgen dus!

 

 

Vrijdag 6 maart

Vandaag zijn we naar "Ruud Fredriks Dynojet Tovami Testcentre" in Goes geweest. Sinds het motorprobleem precies een jaar geleden rijdt ik nog steeds rond met onderdelen in de carburateur van Sven. Het doel van deze dag was om de pk's van de kever te meten, maar vooral ook om te kijken of er nog iets te verbeteren was aan de sproeierbezetting. Bij de eerste run haalde de kever een vermogen van 72,4PK en een koppel van 122,4NM. Na een aantal runs, het vervangen van de hoofdsproeiers en het verstellen van de ontsteking kwam het resultaat op 76,6PK en een koppel van 127,4NM. Dit is gemeten op de wielen, als je dit terug rekent naar de motor kom je op ongeveer 90PK uit! Ook lukte het Ruud om de 2 dipjes die in de curve te zien waren wat glad te strijken.

 

Vergeleken met andere 1835cc kevers die hij op de vermogensbank had gehad is het resultaat zeer goed. De andere kevers zaten tussen de 69 en 74 PK in. Hier onder vind je de video en de foto's van vandaag! Klik op HQ/HD rechts onder de video om hem in een hogere kwaliteit te bekijken.

 

 

Resultaat 1e run Resultaat 1e en laatste run

 

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht

 

Klik hier voor het eerste Nederlandstalige VW 1302 en 1303 register!