Maart 2007

 

Vrijdag 2 maart

 

Vanavond ben ik begonnen met het monteren van de nieuwe coilover (schroefveer). aan de linker kant. Het was even puzzelen welke onderdelen van de originele veerpoot ik er nog bij nodig had, maar volgens mij heb ik hem goed in elkaar gezet.. Zoals je kan zien zit dit wiel nu veel strakker in het spatbord!

 

Hoogte met originele veerpoot Deze gaat er af!    
Handige hulpmiddelen   Dit is met de Remmele veerpoot Misschien iets te laag?

 

Zaterdag 3 maart

 

Vandaag heb ik de coilover aan de rechterkant gemonteerd. Helaas bleek dat ik 2 foutjes had gemaakt. De wielen stonden te schuin naar binnen (negatieve camber) toe waardoor de banden niet goed op het wegdek kwamen. En ik had de veren te laag gezet. Na meerdere keren verstellen, schroeven, proefrijden lijkt het er op dat het nu allemaal goed in elkaar zit. Helaas lijkt het, nu ik de foto's zie, of er linksvoor meer ruimte tussen de band en het spatbord zit dan rechts..

 

De Remmele coilover De laagste stand bleek té laag!
  Dit is nu het resultaat!

 

Donderdag 8 maart

 

Vandaag heb ik de veren weer verder afgesteld. Toch best moeilijk om links en rechts gelijk te maken. Hij rijd nu in ieder geval goed. Alleen wil de auto liever naar links sturen dan naar rechts. Ik denk dat dat iets met de camber te maken heeft. Hier moet ik nog iets op vinden.. (tips zijn welkom!)

 

 

Zaterdag 31 maart

 

Afgelopen woensdag heb ik mn kever naar Volksrepairs gebracht. Zij hebben de ophanging voor en achter perfect afgesteld. Ze hebben de voor en achterkant verhoogt, de hoogte links en rechts en voor en achter gelijk gemaakt, de voor en achterwiel sporing aangepast en de voorwielen aan de auto gebalanceerd. Op de terug weg bleek wel dat hij nu echt een perfecte wegligging heeft!

 

 

 

 

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht