Juni 2008

 

Maandag 16 juni

Vandaag (de dag na IKW Budel) is er een nieuw bezoekers record gevestigd op VWkever.com. Er zijn vandaag maarliefst 327 bezoekers geteld!

 

Zaterdag 21 juni

Ik had al een poosje een setje nieuwe pakkingen liggen voor tussen het blok en de inlaatspruitstukken. Deze heb ik vandaag eindelijk geplaatst. Is nog best een rotwerk omdat (natuurlijk) de spruitstukken er af moeten. Gelukkig ben ik ondertussen zeer ervaren in het loshalen en vast zetten van die dingen, maar het kost toch nog wel een paar uurtjes.. Nadat ik de pakkingen had vervangen, heb ik de gasstang iets strakker kunnen zetten door de schroefjes aan de uiteinden wat verder uit te draaien. Na dit alles heb ik voor het eerst zelf de carburateurs synchroon gezet. Dit is best een precies werkje, omdat een fractie van een millimeter er al voor kan zorgen dat de carburateur heel ander reageert. Volgens mij is het aardig gelukt, want tijdens een proefrit op constante toeren leek het blok goed synchroon te lopen..

 

De motorklep er af De eerste Dellorto carburateur los Nieuwe pakkigen Nieuwe en oude pakking Verschil in dikte van nieuwe en oude pakking
Nieuwe pakking op zijn plaats Synchroonstellen van carburateurs Synchroonstellen van carburateurs Proefritje maken met de kever Proefritje maken met de kever

 

Maandag 30 juni

Vandaag eindelijk de Budel blubber van de auto afgewassen. Eigenlijk viel het best mee, het meeste was er op de terugrit vanuit Budel al afgeregend denk ik.

 

Foto van natte kever Karmann logo Karmann logo

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht