Juni 2000

De plekken die ik vorige week kaal heb gekrabd, heb ik nu geverfd met roestwerende verf. 

hoog21.jpg (121493 bytes)

We hebben ook alle rubbers nu gemonteerd behalve die van de linker portier. Ik heb de speling op de ruitenwissers verholpen door de grote moeren onder de wissers vast te draaien. Ik heb zaterdag een spiegel, 2 Nederlandse koplampen en een waterreservoirdop besteld. Als deze maandag binnen komen dan kan de kever aan het eind van de week naar de keuring toe. De garage doet er gelijk 2 nieuwe bandjes om en lijnt de wielen uit.

Deze Amerikaanse koplampen hebben geen stadslicht mogelijkheid!

 

Dinsdag zijn m'n onderdelen binnen gekomen. De spiegel was geen probleem om te monteren. De koplampen waren ook niet zo moeilijk. Alleen moest de stadslichtdraad doorgetrokken worden vanaf het knipperlicht naar het nieuwe stadslicht. De nieuwe lampen pasten perfect in de spatborden. 

hoog20.jpg (138862 bytes) hoog22.jpg (114004 bytes)

De nieuwe waterreservoirdop (zie pijl op foto) was precies het zelfde als de oude! Dus heb ik gebeld naar V.O.F. De Keverspecialest. Hij vertelde mij dat er in het reservewiel geen 2 bar maar 3 bar lucht moest zitten. Dus ik heb het geprobeerd met de oude dop en 3 bar in m'n band, en hij werkte! Dus dat probleem is gelukkig ook opgelost.

 

Donderdag is m'n kever naar de keuring gegaan. Vrijdag heb ik hem weer opgehaald. Hij is goed gekeurd!! 2 nieuwe voorbanden en wat speling op het stuurhuis. Verder was ie perfect. 

 

Zaterdag de 17e ben ik met m'n vader naar de sleuteldag (in leerdam) van de Keverclub geweest. Daar hebben we o.a. de bodem getectyleerd, de achterbumper verwijderd, de remmen nog een keer gecontroleerd en schoongemaakt, en het benzine filter schoongemaakt. 

 

KLIK OP DE KNOP EVENEMENTEN VOOR DE FOTO'S!!

 

Op de terugweg naar huis toe stopte mijn kever er spontaan mee! En hij wilde ook niet meer starten! Dus hebben we hem maar verder gesleept naar huis toe. Het bleek dat het luchtfilter loszat waardoor de motor afsloeg, en het draadje van de startmotor los was waardoor hij niet meer startte. Na dat ik dit weer goed gemonteerd had heb ik de bougies schoongemaakt. 2 van de 4 waren zwart van het roet, na het schoonmaken liep de kever ineens een heel stuk beter! (dom dat we er niet eerder aan hebben gedacht) 

 

Dinsdag heb ik een mooie nieuwe Pioneer radio/CD speler gekocht en ingebouwd. Omdat ik nog geen geld voor speakers heb, heb ik tijdelijk een 100 watt box van m'n slaapkamer achter de achterbank gelegd. 

 

Woensdag heb ik weer m'n benzine filter schoongemaakt. Daarna heb ik m'n tank er uitgehaald en helemaal leeg laten lopen. Daarna heb ik er een paar handen grind in gegooid en goed (en lang) geschud. Daarna heb ik de binnenzijde zo veel mogelijk met de hogedrukreiniger schoongespoten. Daarna heb ik al het grind er uit geschud door de vulopening. Daarna nog een keer goed na gespoten met de hogedrukreiniger en goed leeg laten lopen.

 

Donderdag heb ik de tank een poosje in de zon gelegd, en daarna een vod in de tank gehangen om het laatste water er uit te krijgen. Je kan de tank ook droog feunen. Daarna heb ik de tank weer ingebouwd en het filter en weer tussen gedaan. En nu maar hopen dat er geen vuil meer uit m'n tank komt!

 

Vandaag ben ik met m'n vader naar Budel 2000 geweest. Het was echt heel leuk. De foto's zijn te zien onder de knop "Budel". 

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht