Juli 2008

 

Zaterdag 5 juli

Vandaag eindelijk begonnen aan de Hurst Roll Control. Met dit handige apparaat is het mogelijk om je voorwielen te blokkeren zodat je auto niet weg rolt als je op de dragstrip staat te wachten op het groene licht, maar is ook erg leuk om burnouts mee te maken!

 

Vandaag eerst maar eens de elektra aangelegd. De stroom loopt nu via een extra zekering naar de schakelaar aan de versnellingspook. Daarvandaan gaat er stroom naar een waarschuwingslampje en naar de roll control. Als waarschuwingslampje heb ik de originele brake/fasten belts lampjes gebruikt. Die zaten toch nog loos in het dashboard.

 

De volgende stap is om de roll controll aan te sluiten op de remleidingen en op de stroom.

 

Schakelaar op versnellingspook Bedrading Extra zekering Alles doormeten
Waarschuwingslampje uit Waarschuwingslampje aan  

 

Vrijdag 25 juli

Ik had tijdens de opening van Keverland al een setje witte kapjes gekocht die over de scharnieren van het cabrio dak vallen. Ik heb al zovaak met die dingen in mn handen gestaan tijdens meeting, maar de kwaliteit (en ook de prijs) viel steeds zwaar tegen. Deze waren ook niet goedkoop, maar zagen er erg goed uit. Vandaag deze kapjes eindelijk gemonteerd. Was flink lastig omdat je de schroeven in een "zwevend" stuk metaal moet schroeven.. Maar het is gelukt en het zier er erg netjes uit.

 

Wit kapje over cabrio scharnier bijrijderskant Wit kapje over cabrio scharnier bestuurderskant Wit kapje over scahrnier bij kever cabrio 1975

 

Zaterdag 26 juli

Vandaag waren we met het mooie weer een stukje aan het toeren. Nadat we een poosje door wijken waren gereden (1e, 2e versnelling) kwamen we weer op een doorgaande weg. Daar merkte ik dat de motor niet goed liep. Hij knalde ongelofelijk uit de uitlaat en bleef stationair amper draaien. Snel een parkeerplaats op. Ik was eerst bang dat er iets te heet was geworden door het langzame rijden, dus motor snel uit en klep open. Onder de klep was niks opvallends te zien. Na een poosje olie gepeild, ook dat was nog goed. Ik had even de luchtfilterdeksels er af gehaald en nog een keer gestart. Ik dacht goed te kunnen horen, dat de carburateur bij bij cilinder 4 niet (goed) mee deed. Er kwam slecht weer aan, dus snel mn vader gebeld, die ons gelukkig weer terug naar Lopik kon slepen. Daar nog even kort gekeken en inderdaad als de bougiekabel van cilinder 4 los of aangesloten zit hoor je geen enkel verschil. De bougie lijkt echter nog wel te werken. Als we hem er uit halen, aan de kabel doen, bij een massa houden en dan de motor starten zie je hem vonken. Helaas geen tijd gehad om er verder naar te kijken. Maar als iemand dit leest en een idee heeft, laat het hier dan even weten.

 

Wachten op mn vader om naar huis gesleept te worden. Wachten in de kever. Gesleept door een opel en ingehaald door een Eend.. Bijna thuis

 

Dinsdag 29 juli

De oplossing van deze motorstoring bleek erg simpel. Er zat een vuiltje in de sproeier. De motor loopt nu weer goed. Ik heb meteen een schroevendraaier met de juiste maat in de auto gelegd waarmee ik sproeiers los kan halen. Altijd makkelijk voor als het nog een keer gebeurt.

 

Terug naar boven

Terug naar het overzicht

 

Klik hier voor het eerste Nederlandstalige VW 1302 en 1303 register!