Juli 2001

Motorblok

 

Het motorblok wat ik vorige maand gekocht heb, heb ik weer terug gebracht naar de verkoper. Dat blok zat echt helemaal vast. Ik kreeg gelukkig al mn geld terug!

 

APK

 

Ik had al alle standaard dingen veranderd om mn kever door de keuring te krijgen: Demper gemonteerd, ruitensproeier aangesloten, stadlicht op de Hollandse manier aangesloten (wit licht, niet oranje). Om mn auto ook daadwerkelijk door de APK te laten komen moest ik volgens de garage het volgende aanpassen. Dit lijstje kreeg ik van de garage:

- Remmen algeheel

- Handrem rechts achter doet niks

- Remslang rechts achter gescheurd

- Wiellager rechtsvoor versleten

- Fuseekogel hoesje rechts voor kapot

- Gordel links voor slaat niet vast

- Uitlaat lekt nog

 

Dus dat betekende sleutelen!! En als we dan toch bezig zijn kunnen we meteen het volgende doen: nieuwe remschoenen voorzijde, nieuwe hoofdremcilinder, nieuwe wiellagers rechts en links voor, nieuwe remslang rechts en links voor. Ik heb het volgende gedaan:

 

Woensdag (4-7-01)

's avonds mn kever bij de garage opgehaald.

Daarna meteen mn kever van voren op steunen gezet en de voorwielen er afgehaald. (de achterwielen waren niet los te krijgen) Ook had ik de trommels al gedemonteerd.

 

Donderdag (5-7-01)

Mn vader heeft vandaag de achterwielen los gekregen en ook de moer die op de as zit. Hij heeft eerst 2 kruissleutels gebroken op de wielmoeren. Toen ze maar niet los wilden, heeft ie bij een garage een stang gekregen voor op de doppen van de ratel. En ja hoor een lange pijp er op en alles ging los. Op die sleutel zit een levens lange garantie op breken! Dus hebben we er zelf ook meteen 1 gekocht.

 

Vrijdag (6-7-01)

Onderdelen zijn vandaag binnen gekomen.

's avonds zijn we begonnen met sleutelen. Eerst alles goed uit elkaar gehaald en schoongemaakt.

 

Zaterdag (7-7-01)

Vandaag hebben we alles weer in elkaar gezet en gemonteerd. Toen wilden we olie gaan vullen en ontluchten. Alles nippels gingen open, behalver rechtsvoor, die brak af! Dus ik had een nieuwe cilinder nodig. Waar haal je die op zaterdag middag in de buurt van Vianen? Eerst naar Zieleman (onderdelen zaak in vianen) die had alleen en ouder type. Daar stuurde ze ons door naar een sleutelaar in Vianen, die had hem ook niet, hij had ze alleen van een 1300. Daarna heb ik naar Co van de Bilt uit Maarssenbroek gebeld, en hij had er nog wel een liggen. Ik daar heen geweest, en ja hoor hij had zo een nieuwe liggen.

 

Daarna hebben we het remsysteem ontlucht en test gereden. Hij remt weer perfect, en zelfs met de handrem kan ik de achterwielen blokkeren! (heeft hij voorheen nog nooit gedaan!)

 

Nu gaat mn kevertje a.s. dinsdag weer voor de keuring. Ik ben benieuwd!

 

De Foto's,

 

Dak

 

Door al dit bovenstaande gedoe en doordat de benodigde spullen uit Amerika nog niet binnen zijn, lukt het niet om voor dat ik op vakantie ga nog een nieuw dak te laten monteren door CCB. Dat zal dus na de vakantie worden. (helaas)

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht