Januari 2001

Ja hoor. Ik had een poosje niet gereden, ik wil starten: niks. Geen tikje of klikje. Alleen m'n benzine pomp begon te draaien, dus ik had wel stroom. Zekeringen, en accu kabels gecontroleerd, maar dat hielp ook niks. Dan maar de startmotor er onderuit halen. Rechtsachter op krikken. (auto ondersteunen) Wiel er af. Ik heb wel even de stroomkabels van de accu afgehaald. De startmotor verwijderen is in principe makkelijk te doen. Maar met een temperatuur rond het vriespunt en sneeuwbuien, is het echt niet lekker om onder je auto te liggen! 

 

Aan de startmotor was weinig te zien. Alleen 1 draadje leek niet goed vast te zitten. Er viel niks te verliezen dus proberen te solderen. Het bleef zitten. Toen ik de motor er weer onder deed en de kabels aan sloot sloegen de vonken er van af! Oeps. Iets te warm gesoldeerd. Dus toen maar snel Paruzzi gebeld en startmotor besteld. Het was vrijdag 16:45u. En zaterdag om 10:00u ging de bel, en daar was mijn startmotor! (snelle service!)

hoog65.jpg (20751 bytes)

Na de montage was het starten en lopen. De startmotor draait super!

 

Het zonnetje schijnt dus draai ik het raampje open. Maar ineens werkt het niet meer...... Shit! Wat nu?

 

Eerst maar eens het duurpaneel er af. Niks te zien.

hoog62.jpg (67696 bytes)

Toen maar het hele mechanisme los gemaakt. Aha! Helemaal verstopt is een popnageltje gebroken. Ik heb helaas niet van die lange popnagels. Dus maar een boutje uitgezocht. Om er een nieuw boutje in te krijgen heb ik echt elk schroefje van de deur los moeten maken! Wat heeft Karmann dat slecht ontworpen! Maar uit eindelijk, met hulp van m'n vader en een aantal Luchtlisters, heb ik het weer voor elkaar gekregen.

hoog63.jpg (67767 bytes)

 Na veel wringen en schuiven kreeg ik het raammechanisme zo als op de foto. Hier kan je een beetje zien waar de popnagel ongeveer zat. Normaal zit dit punt een stukje naar rechts, en kan je er dus ook niet bij!

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht