Augustus 2000

We hebben de katalysator onder de auto uitgeschroefd om te kijken of dat we hem leeg konden halen. Het bleek dat de hele katalysator al leeg was. Of dat hoort weet ik niet.

 

Terwijl we daar mee bezig waren zag ik dat er olie uit de trommel rechts achter kwam. De remcilinder was daar kapot. Daar heb ik een nieuwe voor gekocht omdat het ontluchtingsnippeltje ook al was afgebroken. Ik heb ook gelijk een setje remschoenen gekocht omdat die doorweekt waren met olie.

 

Sinds ik met de remmen bezig ben geweest heb ik het volgende probleem! Na een poosje rijden (en remmen) bouwt het remsysteem steeds meer druk op waardoor het pedaal steeds hoger komt. Uiteindelijk is er zoveel druk dat de auto blijft remmen! Als je daarna een poosje wacht dan zakt de druk weer en blijft de rem niet meer hangen. Ook als je even het stangetje van het pedaal los draait dan zakt de druk!

 

Wie weet waardoor dit komt? E-mail naar webmaster@vwkever.com

 

De startmotor werkte niet lekker. De ene keer deed hij het wel en de andere keer weer niet. Het werd dus tijd om hem er onderuit te halen. Na hem een beetje schoongemaakt te hebben zagen we dat het stuk koper-draad op de startmotor zelf niet goed contact maakte. Na dat verholpen te hebben werkte de startmotor weer goed. 

 

Ik ben bang dat in ieder geval 1 achterwiellager kapot is. Links achter "piept" het wiel. Misschien dat ik er op 26 augustus (sleuteldag in Leerdam) wel even naar kijk.

hoog25.jpg (83105 bytes)

 

Vandaag hebben we nieuwe rubbers tussen de spatborden gedaan. Dit ziet er een stuk beter uit. De oude rubbers die waren gewoon een keer mee gespoten in het oranje. We hebben ook de achterwiel bouten (de grote in het midden) heeel strak vast gedraaid. Het blijkt dat je eigenlijk niks kapot kan draaien. (zie keverwereld van december 2000) Het piepen is nu ook opgehouden! Foto's en verslagen van sleuteldagen vind je onder de knop "Evenementen".

 

 

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht