April 2008

 

Woensdag 3 april - motorprobleem opgelost!

Gisteren is Sven (Torspeed, op Keversite.nl) 'even' langs geweest. Hij had een mooie onderdrukmeter bij zich en heeft de carburateurs synchroon gezet. Ook hebben we de kit die voor de stelschroeven zat er uit gehaald en kleine gaatjes in de binnenspatborden gemaakt zodat deze schroefjes nu makkelijk bereikbaar zijn. Het bleek al meteen dat de stelschroeven allemaal zeer verschillend verdaaid waren. Sommige waren er zo ver uit dat ze eigenlijk al geen nut meer hadden. Deze schroeven zijn nu afgesteld door ze eerst helemaal in te draaien en dan langaam uit te draaien op gehoor. Het is best lastig, maar inderdaad als je goed luisterd kan je horen op welk moment die cilinder weer het beste mee loopt. Sven heeft er al veel meer ervaring mee en hoorde het nog beter, maar ik denk dat ik met wat oefenen dit in de toekomst zeker zelf kan. Ook het synchroonstellen is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, alleen heb je soms 4 handen nodig..

De motor loopt nu perfect synchroon, en tijdens een korte proefrit, lijkt al het gesputter/inhouden echt totaal weg te zijn. De motor heeft nog nooit zo lekker gelopen! Ik hoop binnenkort een wat langere proefrit te kunnen maken en zal dan ook weer een filmpje schieten van de draaiende motor.

Twee puntjes waar ik nog wat aan moet doen zijn: De pakkingen onder de spruitstukken vervangen door betere en de speling van het gaststangenstelsel afkrijgen.

En eigenlijk nog een derde puntje: Op niet al te lange termijn de motor professioneel af laten stellen door een bedrijf die ervaring heeft met Dellorto's (en ze niet dicht gaat zitten kitten.. ).

 

Zondag 6 april - nieuwe server

Sinds vandaag staat VWkever.com op een snellere server. Tevens is afgelopen week de internetsnelheid waar deze server achterhangt verdubbeld. VWkever.com is dus nog sneller!

 

Zaterdag 12 april - The Fat Chick rides again!

Vandaag was het mooi weer en heb ik eindelijk een langer stuk kunnen rijden. Ik ben even naar het Kevercentrum in Kortenhoef gereden om een nieuwe inlaat pakking te halen voor onder de spruitstukken. De motor loopt beter dan ooit. Bekijk ook vooral even het filmpje hier onder. Ow, en "Fat Chick" is 1 van de bijnamen voor een Superbeetle (1303)!

 

Vrijdag 18 april - inschrijving voor de KSCD is rond

Over precies een maand organiseert Keversite.nl weer een circuitdag. Dit keer is het een dag om de nieuwe tijdwaarnemingapparatuur te testen tijdens een kwart mijl sprint. De dag wordt weer gehouden op het RDW testcircuit in Lelystad. Ik heb me ingeschreven om mee te rijden. Er zijn al heel wat inschrijvingen binnen (waaronder 9 Superbeetles), dus kijk snel op www.keversitecircuitdag.nl en schrijf je ook in!

 

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht