April 2000

 Vandaag heb ik na lang onderhandelen en twijfelen m'n eerste auto gekocht. Een VW Kever cabriolet '74 ge´mporteerd uit Californie.

Dit zijn de specificaties:

De volgende gebreken heeft hij in ieder geval:

  1. De injectie motor draait nog niet

  2. De hoofdremcilinder is lek

  3. Gaspedaal vastgeroest

  4. Frame van de kap is niet helemaal lekker meer

  5. Uitgedroogde banden

Vandaag komt hij dan eindelijk! Vanmiddag tussen 17:00 en 18:00 wordt hij (als het goed is) bij mij thuis gebracht.

 

Helaas kwam hij wat later (20:00) en was ik al werken. M'n ouders hebben wel foto's gemaakt, als ze klaar zijn komen ze meteen op internet. (de foto's zijn klaar, klik op de foto's)

hoog01.jpg (39814 bytes) hoog02.jpg (91483 bytes)

Vandaag zijn we begonnen met alle wand/vloer - bekleding los te trekken. Alles is kletsnat. We hebben ook alle mogelijke schanieren, sloten, etc ingespoten met kruipolie.

 digi-03.jpg (17633 bytes)  digi-08.jpg (18799 bytes) hoog04.jpg (167353 bytes)

Waarschijnlijk heeft hij een keer een aanrijding van achteren gehad. De afdruk van de motor zie je in de achterkant.

Dat kastje links op de foto is de computer van de injectie, hopelijk werk die nog. 

Ik heb van een collega een digitaal cameraatje geleend om een paar foto's te maken. Excuses voor de lage kwaliteit. Vandaag hebben we de auto opgekrikt en de hoofdremcilinder verwijderd. Hopelijk zijn de rubbers van de cilinder te vervangen, want een nieuwe cilinder is nogal prijzig. (klik op de foto's)

digi-01.jpg (16526 bytes) digi-06.jpg (16578 bytes) hoog03.jpg (153273 bytes) hoog05.jpg (181977 bytes)

Ook hebben we aan 1 kant het slot van de deur weer in orde gemaakt zodat hij weer met de sleutel open en dicht kan. (klik op de foto)

digi-07.jpg (17263 bytes)

M'n vader heeft vanmiddag al de benzinetank eruit gehaald en schoongemaakt. Onder de benzinetank heeft hij het ingesmeerd met een of ander spul tegen de roest.(klik op de foto)

digi-02.jpg (17084 bytes)

 

Hieronder staan nog drie foto's van de achterkant van m'n kever.

digi-04.jpg (16695 bytes)

digi-05.jpg (18536 bytes) digi-09.jpg (15382 bytes)

Klik op de thumbnail voor een grote foto.

 

Vandaag zijn we eerst begonnen met het vervangen van de hoofdremcilinder. Gisteren heb ik een revisiesetje gehaald, en heeft m'n vader de cilinder gereviseerd. Nadat we de cilinder er weer onder geschroefd hadden en alle leidingen weer aangesloten hadden hebben we het remsysteem ontlucht. Daarna zijn we bezig geweest om de motor aan de praat te krijgen. Dit deden we door wat benzine in de carburateur te laten lopen en tegelijkertijd te starten. Dit werkte wel maar de motor kreeg geen benzine van zichzelf dus hij sloeg ook gelijk weer af. 

 

Toen hebben we de kap weer geprobeerd te openen en dat lukte deze keer! (klik op de foto's)

 

digi-21.jpg (77052 bytes)digi-22.jpg (78095 bytes)digi-23.jpg (74465 bytes)

 

We konden het niet laten om nog een keer te proberen om de motor te laten lopen. Deze keer verbonden we de benzinepomp rechtstreeks door. En ja hoor, starten en lopen!! (wel een heel beschaafd geluid) Ik heb gelijk een stukje door de wijk gereden, en het reed lekker! (klik de foto's)

 

digi-19.jpg (72906 bytes)digi-20.jpg (78698 bytes) hoog09.jpg (48823 bytes)

De linker foto is de injectie motor zonder luchtfilter.

 

Er kwamen gelijk allemaal mensen kijken toen ze hem hoorden lopen.

Vandaag hebben we ook de linker deur in orde gemaakt en weer dicht gemaakt.

 

Vandaag heb ik eerst de rechter deur in orde gemaakt. (slot gesmeerd, raammechanisme gesmeerd, deur getectyleerd)

Daarna hebben we er een plaat uitgeslepen. Deze plaat zat onder de bijrijdersstoel gelast. Er zat een ruimte van een halve centimeter tussen de bodem en die plaat, hierdoor kon daar dus mooi water blijven staan. (klik op de foto's)

digi-27.jpg (57259 bytes) hoog11.jpg (156532 bytes)

 

Vanavond is m'n vader druk bezig geweest met de bedrading. De bedrading van de richtingaanwijzers was in elkaar gesmolten. De klingelauteur (het "tik-tak" apparaatje voor de richtingaanwijzers) was ook kapot. Hij heeft ook de plek aan de bijrijderskant waar ook die plaat zat, geverfd met een roestwerende verf.

gevonden05.jpg (12953 bytes) 

Oude klingelauteur (klik voor vergroting)

M'n vader heeft vanmiddag een nieuwe klingelacteur gehaald en ingebouwd, hij heeft ook de gesmolten bedrading vervangen. De richtingaanwijzers werken nu weer, alleen het alarmlicht nog niet. Ik heb vanavond de ruimte aan de bijrijders kant weer netjes zwart gemaakt.

Gesmolte bedrading

Gesmolten bedrading van richtingaanwijzers

Ik heb aan de bestuurderskant de vloer geverfd met een roestwerende verf. Ik heb een dubbele relais gehaald. De oude was voor de helft kapot, waardoor onderandere de benzinepomp niet vanzelf aanging. Nu is het starten (gewoon met de sleutel) en lopen. Maandag heb ik met m'n vader ook even stiekem een stukje gereden.

 

Bij het controleren van de remmen bleek de remcilinder linksachter lek te zijn. Dus daar moesten nieuwe cupjes in. Ik heb ook alle remschoenen opgeschuurd en alles goed schoon gemaakt. Ik heb ook de vloer aan de bestuurderskant weer zwart gemaakt, en de stoel er weer in geplaatst.

 

Terug naar boven Terug naar het overzicht