IKW Budel

17/18/19 juni 2011

Beautiful Budel

 

Dit jaar zijn we op zaterdag naar het Internationale Kever Weekend in Budel gegaan. Helaas waren de weersvoorspellingen erg slecht, maar dat mocht de pret niet drukken. Via Keversite.nl werd er een colonne met luchtgekoelde VW's georganiseerd, die vanaf Nieuwegein naar Budel zou rijden. Wij sloten met de twee cabrio's aan in Vianen, waar de colonne uit pas 8 auto's bestond. Na een aantal korte stops bij wat tankstations groeide de colonne al snel naar 18 auto's. Als een lange gekleurde sliert reden we over de A2 richting Budel. Bij aankomst splitste de sliert al snel. Een deel ging naar de camping, een ander naar de audio-contest of de show & shine en een deel naar de parkeerplaats. De parkeerplaats was dit jaar ingedeeld op 'soort' auto. De T1 busjes bij elkaar, de Porsches bij elkaar, de Karmann Ghia's bij elkaar en ook de cabrio's bij elkaar.

 

Na dat we de auto's hadden geparkeerd zijn we wat rond gaan lopen. Zo nu en dan kwam er een flinke hoosbui over waardoor we even moesten schuilen. Maar tussen deze buien door klaarde het goed op en scheen de zon. Doordat de grond zo droog was verdween het water vrijwel direct en werd de grond ook niet drassig. Precies toen de sprint zou beginnen klaarde het goed op en kon er gereden worden. Er reden weer een flink aantal spectaculaire auto's mee. Na de sprint zijn we nog over de markt en over de parkeerplaatsen gelopen, waarna we weer richting Utrecht zijn vertrokken.

 

Totaal heb ik meer dan 200 foto's gemaakt en dik 100 filmpjes. De foto's heb ik ondertussen uitgezocht en je vind er hier bijna 180. Het fotoalbum heeft een update gehad. Je kan daardoor makkelijker door de foto's scrollen, alle informatie van een foto bekijken, direct delen via bijvoorbeeld Facebook of Twitter en ook direct de foto op origineel formaat bekijken en opslaan. De eerste video's staan ondertussen ook online. Het uitzoeken en bewerken van de overige video's zal nog even duren, dus houd VWkever.com in de gaten!

 

 

Kijk hier voor de website van Budel 2011

Stukje bij Hart van Nederland (SBS6)

 

 

Klik hier voor alle Budel 2011 foto's

Klik hier voor alle Budel 2011 Video's  

Klik hier voor alle foto's

Klik hier voor alle HD video's  
 
 
-> Keer terug naar VWkever.com

-> Wil je een of meer van de foto's of video's op deze of volgende pagina's gebruiken op een andere website? Neem dan van te voren even contact op met Jeroen!