November 2006

 

Zaterdag 18 november

Vandaag heb ik de kever van Amy eens goed droog gemaakt van binnen. Eerst de matjes, de achterbank en de accu er uit en toen met een stofzuiger en een feun alles goed droog gemaakt. Helaas kon ik niet zien waar het vocht vandaan is gekomen. Ik heb meteen de kilometertellerkabel gesmeerd, de kabels van de verwarming (onder de achterbank) aangesloten en het luchtfilter vast gezet. Hier onder staan wat verschillende foto's van wat details van de kever.

 

Jeroen

 

 

Zondag 19 november

Omdat het vandaag hard regende heb ik gekeken of er weer water naar binnen kwam. Ik zag dat het voor bij de bijrijderskant naar binnen kwam gedruppeld. Waarschijnlijk komt het van de afwatering van het rooster wat voor de voorruit zit. Deze slang vond ik erg kort. Ik heb hem nu verlengd met een slang tot helemaal onder de auto. A.s. weekend zal ik de benzine tank er eens uithalen en kijken hoe deze slang het beste kan lopen. Tevens wil ik de afwatering van het schuifdakje controleren. Ook heb ik de twee plaatjes onder de achterbank schoongemaakt.

 

 

Zaterdag 25 november

Vandaag maar eens wat verschillende kleine dingen gefixed. De rubbertjes in de deuropeningen waren niet zo mooi meer, dus die heb ik vervangen. Ook zaten de deurvangers niet op de officiŽle manier vast, dus ook daar meteen de goede pennen in gedaan. Het hengseltje van het benzineklepje was kapot. Die heb ik vervangen en meteen heb ik de metalen delen van het mechanisme met chroomverf gespoten. Omdat er steeds water binnen kwam heb ik de afwatering verlengd met een goede slang tot onder de auto. Ook heb ik het "bakje" waar de slang doorheen loopt (en voorheen blijkbaar heel wat water heeft geloosd) ingesmeerd met RLS (anti-roest). Omdat de anti-dreunplaten onder de bestuurdersstoel maar nat bleven heb ik deze er uit gehaald. Zoals je zie is dat mooi op tijd omdat de roest er onder al zichtbaar wordt. Dit zal ik binnenkort ook met RLS behandelen.

 

Oud Tijdens Nieuw Oud Oud Nieuw
Oud Tijdens Nieuw De tank omhoog om de afwatering te verbeteren. Onder de tank
Onder de tank Wat een rotspul die originele anti-dreunplaten De verbeterde afwatering